dissabte, 15 de desembre del 2007

Xarxa entre Mac OS X o Linux i Windows Vista

Teniu problemes per a poder connectar en xarxa el vostre PC amb el Vista?
Doncs, aquí teniu la solució. És una mica complicadet, però casi bé res és impossible!

Fins a la versió XP de Windows connectar en xarxa un Apple amb MAC OS X o un Linux, que usin SAMBA com a protocol de comunicació a un PC era relativament senzill.
S'havia d'habilitar la funció de compartir arxius per a Windows a les propietats de xarxa del Mac OS X, es configurava la xarxa i la comunicació era relativament senzilla. Però ara amb el Vista és diferent.

Si en una xarxa en la qual ja teníem un PC amb XP i un Mac connectats o un PC amb Linux, si actualitzem l'ordinador actual, amb el Vista, la comunicació és impossible degut a dos protocols de comunicació de xarxa, on el qual, aquest els té deshabilitats i ha introduït NTLMv2 ja que és el que ve activat per defecte.

Per a resoldre aquest problema s'ha de seguir els següents passos si la versió del Vista és la Home (Basic o Premium):

  1. Com no existeix l'aplicació "Eines Administratives" és va al registre de Windows.
  2. Es va a INICI --> Executar i ara s'ha d'escriure "regedit". Aquí s'obrirà una finestra que és l'editor del registres de Windows.
  3. Ara veiem la finestra que està dividida en dues parts i es va a l'esquerra on hi han cinc carpetes amb el seu nom corresponent. Clickem en el petit triangle gris (HKEY_LOCAL_MACHINE) on es desplegarà i apareixeran unes altres carpetes.
  4. Clickem al triangle (SYSTEM) i tornarà a passar igual que abans.
  5. Tornem a fer el mateix procediment però amb la carpeta "CurrentControlSet" i anem a Control.
  6. Clickem a la carpeta que posa "Lsa" i apareixerà una llista dividida en tres columnes i s'ha d'anar a la que posa "LmCompatibilityLevel". Aquí s'obrirà una finestreta on hi ha un rectangle de color blanc amb un nombre (3 que és el que ve per defecte) i s'ha de canviar per un 1.
  7. Ara es tanquen totes les finestres i es reinicia l'ordinador.
  8. Un cop reiniciat, es va al Tauler de control --> Xarxes i Internet --> Centre de xarxes i recursos compartits --> Ús compartit amb protecció per contrasenya --> Desactivar.

Ara ja tenim la xarxa operativa i tenim el nostre Vista amb el protocol NTLM per accedir als recursos de SAMBA enlloc de NTLMv2.

Però si per lo contrari, tenim la versió del Vista Business, Enterprise o Ultimate s'ha de fer el següent:

  1. Anem al Tauler de Control --> Eines administratives --> Directiva de Seguretat Local. Aquí se'ns obrirà una finestra dividida en dues parts.
  2. Ara seleccionem Directives Locals --> Opcions de seguretat i apareixerà a la detra de la finestra una llarga llista de directives ordenades alfabèticament. Anem a la "S", busquem Seguretat de xarxa : nivell d'autenticació de LAN Manager i clickem.
  3. S'obrirà un finestra amb dues pestanyes. En la que ve nomenada com a Configuració de Seguretat Local apareix al centre una barra desplegable amb una fletxeta a la dreta. Despleguem i seleccionem Enviar respostes LM i NTLM.
  4. Per últim, tanquem totes les finestres i reiniciem.

Ara ja tornem a tenir la comunicació entre Windows Vista i Mac OS X o Linux.

Si seguiu tots els passos no us semblarà tan complicat!