dilluns, 31 de març del 2008

AJAX

Ajax és el terme emprat per a referir-se a la unió de diverses tecnologies web que ens donen la possibilitat d'actualitzar els continguts web sense la necessitat de tornar a carregar la pàgina completament. Això és així gràcies a la interacció entre diferents llenguatges com ara el JavaScript, l'XML, entre d'altres,...
El funcionament d'AJAX es fonamenta en la càrrega d'un motor AJAX (escrit en Javascript i amagat en un marc ocult). Aquest motor és l'encarregat de mostrar la interfase gràfica i comunicar-se amb el servidor. Mitjançant AJAX, l'usuari no es connecta directament amb el servidor, sinó que primer ho fa amb el motor d'AJAX i aquest és el que fa la sol·licitud al servidor. Un cop això, el servidor retorna la sol·licitud que passa a través del motor i renderitza el resultat, de manera que mai es veurà la pàgina completament blanca com passa amb els models clàssics d'aplicacions web.
Podeu veure un ejemple fet per a mi que és una posar una província i per defecte que surtin les seves localitats. Aquí he utilitzat codi html també per a poder-hi posar color i que la imatge fos una mica més gran, també s'ha utilitzat php i dues funcions que per a no complicar-nos he duplicat les funcions i he afegit una altre localitat per a poder veure l'efecte que creava al canviar d'imatge i per a què funcionés a les localitats també s'ha de posar al principi un Selecciona o algun en blanc per tal de que accepti la primer localitat.
És senzill de fer i útil per a varis entorns.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel