divendres, 11 de juliol del 2008

Un nou cuc a les xarxes socials!!!

El codi maliciós Boface. Es propaga a través de xarxes socials publicant comentaris que semblen ser vídeos de YouTube, però que condueixen a pàgines web construïdes expressament per a infectar els seus visitants.

Aquest cuc insereix en els comentaris de les dues xarxes un enllaç que sembla conduir a un vídeo de YouTube, però que, en realitat, condueix a una pàgina falsa que imita a aquesta coneguda web. Quan l'usuari intenta veure el suposat vídeo, apareix un missatge dient-li que per a això necessita instal·lar la darrera versió del Flash Player. Si algun usuari realitza aquesta instal·lació, el que realment estarà introduint en el seu equip és una còpia del cuc.

Per incitar els usuaris a veure aquests vídeos, el cuc empra assumptes impactants com “Hello; You must see it!!! LOL. My friend catched you on hidden cam” (Hola. Hauries de veure això. El meu amic et va 'pescar' amb una càmera oculta), entre d'altres.

Un cop a l'ordinador, aquest cuc el converteix en una màquina zombi, és a dir, controlada de forma remota per un ciberdelinqüent. Una de les operacions que realitza és capturar les claus per a aquestes xarxes socials amb l'objectiu de seguir introduint els seus comentaris maliciosos a les mateixes.



CONSELL:

No comparteixis MAI informació confidencial!!!