dimecres, 20 de febrer del 2008

"Cuc benigne" de Microsoft


Un equip d'investigadors de Microsoft a Cambridge assegura haver trobat una forma més eficient per distribuir les actualitzacions, això es vol fer mitjançant la imitació de les tècniques de propagació dels cucs informàtics.

Els cucs es reprodueixen per si mateixos, buscant sistemes vulnerables per infectar-los. De la mateixa manera, l'actualització de Windows buscaria ordinadors que no estiguin actualitzats i ho faria de forma automàtica. D'aquesta manera ajudaria a actualitzar els sistemes de manera més ràpida i eficaç.

Microsoft va aclarir que, de moment, no planeja reemplaçar Windows Update per cap cuc i que aquesta investigació només busca formes d'adoptar els coneixements d'epidemiologia i aplicar-los a la distribució de contingut.

Molts experts en seguretat asseguren que aquest cuc podria portar més inconvenients que beneficis. Una de les majors dificultats seria controlar la seva expansió i assegurar la seva interacció amb els programes de seguretat. Així mateix, els cibercriminals podrien utilitzar-lo amb finalitats malicioses.

A més, aquesta proposta implica un gran dilema ètic, ja que modificaria programes i sistemes sense el consentiment de l'usuari.

Els experts presentaran la seva investigació en la conferència INFOCOM que es durà a terme l'abril d'aquest any.