dissabte, 31 de maig del 2008

El futur està a l'abast de la mà

Gates i Ballmer presenten un avanç de Windows 7, optimitzat per a funcionar amb pantalles tàctils. El nou sistema estarà disponible a finals del 2009 però no es pot saber si la qüestió tàctil és l'eix central del sistema o un engany, però el que és segur és que la presentació ha permès a Microsoft desviar per un moment l'atenció del desencantament generalitzat amb la seva última aposta, Windows Vista.


Julie Larson-Green, vicepresidenta corporativa per a gestió de programes, va anunciar que Windows 7 usa part de la tecnologia multitouch de Surface. Va presentar touchable paint, una aplicació en la qual s'usen els 10 dits per a dibuixar i pintar. I va seguir amb l'apartat fotogràfic, amb la pantalla convertida en un àlbum variable a voluntat, que pugues (com ja fa el iPhone) canviar la grandària de les fotos amb els dits, passar-les com en una projecció... i, també, escriure en l'inrevés digital i fins i tot veure-les en tres dimensions. Va haver també una exhibició d'una aplicació tàctil amb mapes (basada també en Surface), on es combinen vistes aèries i a peu de carretera i que permet realitzar recerques genèriques o específiques que presenten informació extreta de Windows Live local i Microsoft Virtual Eart. Es va mostrar, com tocar un piano digital. Però del que no va escoltar ni una paraula ni es va veure un gest va anar de com s'escriurà en el nou sistema. Però és que, defensava Microsoft, no es tractava de donar tota la informació sobre el Windows 7 sinó de "mostrar el seu potencial".
Com la companyia portava aguantant crítiques pel Vista, van haver de treure algo innovador com és el cas ja gairebé tota la interacció és teclat-ratolí.

1 comentari:

david santos ha dit...

Excelente máquina!
Gracias por compartirla con nosotros.