divendres, 2 de maig del 2008

SPLOGS


És una nova alerta que està relacionada amb la combinació d' Spam i els Blogs, per això anomenats Splogs. És una tècnica d'spamming en els blogs. Amb aquest terme es descriu als llocs web falsos que tenen una finalitat 100% comercial, i l'únic que busquen és incrementar la quantitat de visites o clics a uns certs determinats llocs.
Els sploggers aconsegueixen els seus fins utilitzant un software que rastreja per internet paraules o frases claus que són molt comuns d'ingressar en els cercadors pels usuaris d'internet.
El software enganxa les frases clau en el lloc real i de molta concurrència, creant blocs que continguin aquestes paraules o frases, o simplement prenen el control de blogs inactius o abandonats, per aparèixer justament com a enllaços en els motors de recerca.
Per exemple, entrant a un bloc real un es pot trobar, al peu de cada article, amb textos postejats (escrits) fent referència a un lloc web i invitant al lector que el visiti.
Així els usuaris desprevinguts es veuen atrets per la invitació i són dirigits a aquests splogs o falsos blogs en els que predominen els avisos comercials. Per cada click que es dóna sobre l'anunci, els sploggers reben diners de l'anunciant.
Els únics que guanyen amb aquesta activitat il·legítima són els sploggers, ja que els cercadors com Google, no volen proveir resultats inútils als seus visitants i, per tant, intenten d'eliminar aquest tipus de pàgines dels seus resultats de recerca. També els usuaris es veuen frustrats, a causa de que l'allau d'splogs perjudica la seva capacitat de trobar la informació que busquen.